Een Solucalc waterontharder!

Er zijn veel verschillende soorten waterontharders. Allemaal hebben ze echter met elkaar gemeen dat ze met zout werken. De SoluCalc is daar een uitzondering op, dit is namelijk een CO2 waterontharder zonder afvoer en zonder zout. Een bijzondere techniek die verrassend goed werkt en erg veel voordelen heeft ten opzichte van een reguliere waterontharder.

Solucalc

Gebruiksvriendelijk

Geen zoutzakken, geen onderhoud.

Ecologisch

Geen waterverontreiniging
of -verspilling.

Gezondheid

Uw water blijft 100%
drinkbaaren zonder smaak.

Economisch

Slechts 5€ CO2
per jaar per bewoner.

Dé CO2 waterontharder is de SoluCalc waterontharder

De SoluCalc waterontharder werkt anders dan veel reguliere waterontharders. Deze waterontharder werkt namelijk met CO2. Het systeem wordt direct aan het begin van uw watertoevoer geplaatst, natuurlijk na de teller van de watermaatschappij. De SoluCalc spuit vervolgens kleine hoeveelheden CO2 in uw leiding. De CO2 reageert met het kalk in het water, waardoor calcium bicarbonaat ontstaat. Dat is fijn, want bicarbonaten zetten zich niet vast aan de wanden van uw leidingen. Zo hebt u geen last meer van kalkaanslag in en buiten de leidingen en hoeft u ook niet met zout te werken. Deze waterontharder met CO2 schaft u ook aan voor een scherpe prijs.

Een SoluCalc is 10 keer goedkoper in gebruik dan een waterverzachter op zout

Een waterverzachter zonder zout die werkt met CO2

Een waterverzachter werkt doorgaans met zout. Dat werkt goed, maar kost stiekem ook veel onderhoud. Zo moet het zout regelmatig aangevuld worden. Dat is bij de SoluCalc niet het geval, dit is namelijk een zoutloze waterontharder. Deze waterontharder behoeft bijzonder weinig onderhoud en gaat dan ook lang mee. Dat de SoluCalc geen zout gebruikt brengt nog een ander voordeel met zich mee, omdat er niets aangevuld moet worden, bespaart u ook een hoop kosten.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het toestel afgesteld?

Bij de inbedrijfstelling moet de SoluCalc eenmalig handmatig worden afgesteld, zodat er een verschil van 0,2 bar is tussen de druk van het CO2 en de dynamische druk van het water. Uitleg over de afstellings procedure is beschikbaar in videoformaat en in de handleiding. Dit is een handmatige afstelling. Daarom moet de waterdruk gestabiliseerd worden op X bar, zodat de SoluCalc kan worden afgesteld op X + 0,2 bar. Een goede drukregelaar is dan ook essentieel om een correcte werking van de SoluCalc te verzekeren. Verder zijn er geen afstellingen nodig, want de SoluCalc past de CO2-injectie voortdurend aan afhankelijk van het waterdebiet.

Zal de SoluCalc mijn installatie reinigen?

Met de aanvankelijke afstelling zal de SoluCalc uw installatie geleidelijk aan reinigen. De kalkafzettingen in de installatie lossen langzaam op in het water en worden zo afgevoerd.

Hoelang duurt de installatie?

Voor een volledige installatie en de afstelling moet u ongeveer 2 uur rekenen.

Welk onderhoud moet ik voorzien?

De SoluCalc heeft geen onderhoud nodig.

Welke garantie krijg ik?

We geven 5 jaar garantie op de SoluCalc.

Waarom verandert de hardheid van het water niet?

De hardheid van het water drukt uit hoeveel kalk er in een liter water aanwezig is. Waterverzachters op zout halen het calcium uit het water, terwijl de SoluCalc het calciumcarbonaat alleen maar omzet in calciumbicarbonaat. Daarom is het water voor en na de SoluCalc even hard. De SoluCalc haalt het
calcium niet uit het water, maar verlost u wel van alle nadelen van kalk. U kunt de werking van uw SoluCalc controleren door de pH van het water te meten.

Zijn er beperkingen?

Er zit nog steeds calciumbicarbonaat in het water. Wanneer het water verdampt, blijft het calciumbicarbonaat achter in de vorm van een los wit poeder. Dit residu is gemakkelijk schoon te maken vermits het geen kalk meer is. Een vochtige doek gebruiken is voldoende. Bij volledige verdamping op een warmtebron (bv. stoomoven, professionele vaatwasser) heeft het calciumbicarbonaat de neiging om aan te koeken op de weerstand, omdat het niet kan verdampen. Bij
verdamping zonder warmtebron is er geen enkel probleem, omdat het calciumbicarbonaat te verwijderen is met een droge doek. De witte laag die achterblijft in uw waterkoker, is calciumbicarbonaat dat is aangekoekt op de weerstand. Uw koffiezet, boiler, verwarmingsketel en andere verwarmingstoestellen zijn echter beschermd.

Houd CO2 risico’s in?

CO2 is niet explosief en wordt trouwens vaak gebruikt in brandblusapparaten. De SoluCalc gebruikt bovendien CO2 dat geschikt is voor voedingswaren, zoals in de apparaten van SodaStream, biertappen enz. U dient wel te weten dat het een verstikkend gas is en het zwaarder is als de lucht. Bij een lek zal het dus eerder op de vloer blijven hangen. Voorzichtigheid is geboden bij installaties met een grote hoeveelheid CO2 in ruimten zonder verluchting. Om het risico te berekenen, moet u ervan uitgaan dat 10 kg CO2 ongeveer overeenkomt met 4,5 m3 gas. Doe de berekening op basis van de ruimte
waarin de flessen worden geïnstalleerd.

Zo werkt de SoluCalc waterontharder zonder afvoer

De SoluCalc heeft geen afvoer. De waterontharder zonder zout wordt namelijk tussen twee leidingen geplaatst en gekoppeld aan een CO2 fles. Als het water door het systeem stroomt, wordt een kleine hoeveelheid aan CO2 in het water gespoten. Vervolgens ontstaat er, zoals we hierboven ook uitleggen, een chemische reactie. De kalk wordt niet uit het water gefilterd, maar omgezet in een andere stof. Omdat de SoluCalc niets filtert, is er ook geen afvoer nodig voor hetgeen dat gefilterd wordt. Het feit dat de SoluCalc geen zout gebruikt, is een enorm voordeel en de SoluCalc wordt door velen dan ook als beste waterontharder zonder zout aangeschreven.

De voordelen van de SoluCalc waterontharder

Zoals u al hebt kunnen lezen, zitten er behoorlijk wat voordelen aan de SoluCalc. Er zitten echter nog wat meer voordelen aan dit handige systeem. Om het overzichtelijk te houden, sommen we ze hieronder even voor u op: